11 October 2012

James (2008)

James-Poster-3

james2James (2008)

Director: Connor Clements 
Writer: Connor Clements (screenplay) Genre: Short movie 
Country: UK 
Language: English 
Year: 2008 
Duration: 17 min


Stars: Niall Wright, Matt Jennings and Margaret Goodman






James je naučio da živi povučeno i sa drugima ne dijeli svoje životne dileme i tajne. Zbunjen i konfuzan pokušava da nađe nekoga sa kim bi pričao o sebi i svojim strahovima da bi mogao biti gay. Kada mu u jednom javnom WC priđe stariji čovjek ( moguće pedofil, prm.aut) James biježi i poziva majku da dodđe po njega. Naravno ni njoj nije mogao reći o čemu se radi. Razočarenja se ređaju jedno za drugim. U jednoj svađi između roditelja čuje oca kako kaže majci: Ako nešto loše pođe sa Jamesom, ti si kriva, znaš da ja ionako nikad nišam želio djecu!
Nakon toga pokušava da razgovara sa svojim učiteljem za koga predpostavlja da bi mogao biti ovjek koji će ga razumjeti. Učitelj očito uplašen da se ne upetlja u takve priče sa maloljetnim licem, govori mu da  posjeti školskog savjetnika ili da ode u neku od crkvenih gripa. Takođe mu kaže da ne može više biti prisutan na njegovim časovima. Beznadežno očajan nailazi na onog prepredelnjaka iz WC i odlazi sa njim u autu.
Koliko su škole krive za ovakve situacije u kojima 13-godišnjaci mogu postati žrtve duštva, drugih učenika, roditelja i prijatelja? Što je najgore mogu postati i žrtve pedofila!


James has learnt to be withdrawn and secretive in a family with long buried secrets. Lonely and confused, he is drawn to one of his schoolteachers, Mr Sutherland, focusing on him as the one person who might understand his inner turmoil. When an older man approaches him in a public toilet, James panics and calls his mother, but refuses to tell her what happened. Late that night, James listens to his parents arguing about him. His fathers offhanded dismissal of his mothers concern results in a vicious row. When a devastated James turns to Mr Sutherland for help, the teachers response leads James to take an irrevocable step.
Visit: Orvel.Me

No comments:

Post a Comment

Don't write any links for download! Thanks!

Visit my New Site:: http://orvel.me