07 June 2008

Antonio's Secret - aka: Lihim ni Antonio, Ang (2008)


Antonio's Secret - aka: Lihim ni Antonio, Ang (2008)

Ovo je četvrti filipinski film na ovom blogu. Svaki od njih je vrijedno imati u kolekciji! Izgleda da filipincima nije ništa strašno prikazati penis u erekciji, a u scenama seksa se baš i ne trude da sakriju previše. Da li je to kulturološki ili ja izvlačim preuranjene zaključke na osnovu malobrojnih filmova ne znam.
Ovaj film me je ostavio zatečenog! Kada je završio našao sam se u čudu, nekako zbunjen. Priča je počela sa odrastanjem jednog 15-togodišnjaka koji sa majkom živi u nekom gradu na Filipinama. Otac mu živi u Dubai i koliko se da zaključiti iz filma dugo godina ga nije vidio, povremeno se čuje sa jim preko telefona i to je sve. Tradicionalo odgojen, kao i svi iz njegove okoline radovao se božiću išao u crkvu, pjevao pjesme u crkvenom horu...
Antonio, kao i svaki tinejđer stalno preispituje sebe u svim aspektima, pa tako i u seksualnom. Shvata da ga privlače i muškarci i stalno istražuje sebe.
Kada se povjerio svom najboljem drugu, ovaj nesretnik mu je postavio toliko smješnih dječjih pitanja da sam se slatko nasmijao. Išao je toliko daleko da je po internetu tražio razloge zašto je neko gay ,a zašto ne.
Film je djeluje iskreno da sam na trenutak pomislio da se radi o nekom istinitom događaju. Pun emocionalnog naboja gledaoce sigurno neće ostaviti ravnodušnim!
Posebno me se dojmila Antonijeva majka. Njeni glumački izrazi, puni emocija od iskazivanja zadovoljstva, sreće, strepnje , brige, straha, razočaranosti, bijesa, su dostojni mnogih holivudskih glumaca.
Nakon što sazna da njen muž u Dubaiu ima drugu porodicu sa dvoje djece, vraća se kući i zatiće kako Antonijev Stric Joe siluje njenog sina.
Možete li zamisliti emocionalnu krah u kojem se našla jadna žena?
Mislim da će te uživati u ovom filmu, tim prije što obiluje lijepim scenama seksa, nagih muških tijela, masturbacije, oralnog seksa....
Sve to je začinjeno dobrom pričom, muzikom, glumom. Šta više očekivati od jednog filma?
Pogledajte ga, nećete se pokajati.

Director: Joselito Altarejos
Writers: Lex Bonife (story)
Lex Bonife (screenplay) ...
Release Date: 13 February 2008 (Philippines)
Genre: Crime | Drama
Plot Keywords: Clinic | Grandmother | Nurse | Grandparents | Identity
Cast: Kenjie Garcia ... Antonio
Jiro Manio ... Mike
Nino Fernandez ... Nathan
Honey Grace Capili ... Kathy
Josh Ivan Morales
Shamaine Buencamino ... Tere
Ricky Ibe ... Eli
Jay Perillo ... RT
Ajit Handasani ... Robin
A.A. Fernandez ... Female Choir Member
Aimee Fernandez ... Female Choir Member
Agatha Behar ... Female Choir Member
Lui Manansala ... Lola Ester
Ernie Zarate ... Lolo Pepe
Annelle Durano ... Nurse
Also Known As: Antonio's Secret (Philippines: English title)
Country: Philippines
Language: Filipino
Color: Color
Filming Locations: San Roque, Marikina City, Metro Manila, Luzon,
Philippines
Company: Beyond the Box
Soundtrack: Awit Para Kay Antonio


Good film but intense ending, 20 May 2008
Author: Aragorn-Elfstone76 from Singapore

In essence, this film was good. It tells the coming of age story of a 15 year old Antonio who's discovering his sexual identity. At first, I thought it was boring with lots and lots of conversations. But as the story progresses, we are not only delved into his relationship with his mother but also his friends and community, in which he was involved as part of a choir for the Christmas carol.

We also see how Antonio's relationship with his uncle, Jonbert, soon became an incestuous one. The climax of the film grew even more intense with two simultaneous occurrence going on at the same time...

One, Tere (Antonio's mother) discovered the secret marriage of her husband in Dubai. The other was the rape scene in which Jonbert (Antonio's uncle) forced anal sex on to the 15-year old. I believe this latter scene was the most intense throughout as we could see Antonio's torment during the rape.

As a result of the two occurrences collided, Anotnio's mother got home just in time to save her son by stabbing Jonbert thus killing him in the process.

At the end of the film, audiences would be left with a feeling of disturbed emotions as Antonio and his mother were escorted by the authorities.

Overall, I'd say this was a pretty good Filipino film so far that I've seen.
Pictures, trailer, description
Click HERE

No comments:

Post a Comment

Don't write any links for download! Thanks!

Visit my New Site:: http://orvel.me