12 January 2009

Beautiful Thing (1996)


Beautiful Thing (1996)



Još jedan coming out film. Tinejđerska priča, kakvih je danas sve više. Heh u moje vrijeme toga baš i nije bilo.
Neču vam mnogo pisati o ovom filmu tim prije što odličan opis ovog filma možete naći ovdje.









BEAUTIFUL THING

Beautiful ThingUloge: Glen Berry, Linda Henry i Scott Neal

Režija: Hettie Macdonald

Film Beautiful Thing ima osećaj za socijalne teme kao filmovi kasnijih 60-tih I radih 70-ih. Film istražuje reperkusije koje doživljavaju dvojica tinejdžera, koji su otkrili ljubav jedan prema drugome. Film poziva na toleranciju, koji pokazuje strah ali malo od homofobije koju ovi karakteri mogu doživeti u društvu.

Film se fokusira na Jamie-a, tinejdžera čija majka Sandra je menadžerka u jednom pabu, koji veruje da je netalentovan za sport i koji otkriva da je gej. Jamie, živi pored Ste-a, školskog sportskog heroja, čija je mračna tajna da ga pijani otac tuče svakog dana. Posle jednog takvog prebijanja, Sandra je uvela Ste-a u njihov stan i počinje da deli krevet sa Jamie-em. Ste je postao regularni posetilac, tako da se između njih razvila međusobna privlačnost.

Ste je zabrinut da njegov otac i brat ne saznaju za to, dok Jamie navaljuje da njihova veza bude otvorenija, tako da ga odvodi u lokalni gej bar. Svoju vezi kriju od Sandre sve do trenutka kada je krenula da ih prati do gej bara jer je dobila anonimnu dojavu.

Film je baziran na pozorišnoj predstavi Jonathan Harvey-a, koji je pisao i scenario za film koji se fokusira na njihova osećanja koja gaje jedan prema drugome i koja koriste kao odbranu od svih aspekata netolerancije koje doživljavaju.

Ovo je prvi film Hettie Macdonald sa veoma dobrom glumom Geln Berry-a (Jamie), Scott Neal-a (Ste) i Linde Henry (Sandru). Ben Daniels se pojavljuje kao Sandrin zanimljivi ljubavnik, koji joj preporučuje da se ne obraća ženama kao da su ptice jer takve reči joj oduzimaju moć. Film Beuatiful Thing uspeva da pokaže realni strah s kojim su suočeni gej tinejdžeri, iako je rešavanje problema prikazano u jednom optimističkom maniru.


http://gaythemedmovies.blog.hr/2008/01/1623994742/beautiful-thing.html

Film je lagan za gledanje i slobodno ga možete pogleati čak i u krugu familije. Za neke roditelje bi bio izuzetno poučan.

1996, 90 min
Country: Great Britain
Studio: Sony Pictures Home Entertainment
Cast: Linda Henry, Glen Barry, Scott Neal, Tameka Empson
Director: Hettie MacDonald
Screenwriter: Jonathan Harvey

English:

REVIEW
This tender story of two teenager's sexual coming of age in a working-class development in London is an inspiring, tender, emotional tale. Jamie is a reserved teen, close to his pub manager mom, who prefers old Hollywood musicals to sports. His friendship with his hunky neighbor Ste, a fellow student who suffers through a troubled family life, soon develops into a sexual and eventually a loving relationship. How the two boys tentatively handle their nascent sexual drives and how it affects their family and friends is handled in both a fresh and surprisingly upbeat fashion. A wonderful comedy-drama and possibly the best coming out film to date.







3 comments:

  1. the links dont work anymore

    ReplyDelete
  2. new links!!!!!

    http://rapidshare.com/files/167237375/beathi.part1.rar
    http://rapidshare.com/files/167237399/beathi.part2.rar
    http://rapidshare.com/files/167237401/beathi.part3.rar
    http://rapidshare.com/files/167237404/beathi.part4.rar
    http://rapidshare.com/files/167237400/beathi.part5.rar
    http://rapidshare.com/files/167248588/beathi.part6.rar
    http://rapidshare.com/files/167248587/beathi.part7.rar
    http://rapidshare.com/files/167259931/beathi.part8.rar

    ReplyDelete
  3. Mislim da bi bilo bolje da stavljaš linkove ka torrentima, kada ih ima... To je čak malo i legalnije nego RapidShare.
    Uostalom, muka je skidati sa Rapid-a kada nemaš uplaćen nalog...

    http://www.mininova.org/tor/779688

    ReplyDelete

Don't write any links for download! Thanks!

Visit my New Site:: http://orvel.me