20 September 2009

Gay rights


"AMNESTY INTERNATIONAL" gay rights spot, feat. Slim K
by SLIMKHEZRI

Gay rights activists have called off Sunday’s planned pride parade in Belgrade after the Serb authorities requested the event be moved amid security concerns.
Ultranationalists and football hooligans had threatened to attack those taking part.
The cancellation comes just hours after President Boris Tadic had vowed to protect the march.
Majda Puaca of the organising committee is furious:
“ Serbia has bowed to threats from a number of violent groups. Therefore the state by its decision to hold the march somewhere else, on a field near the Palace of Serbia, has rendered the parade useless, without meaning or sense.”
The move casts doubt on Serbia’s determination to become a more open society following a bloody recent history.
In 2001, the only gay pride event to take place in the capital, was ambushed by nationalists, which left dozens of marchers and police injured.

http://www.euronews.net/images_news/W300px_soir-1909Serbgaypridecancel.jpg

Šokiran sam ovim zadnjim dešavanjima u Beogradu! Otkazivanje Parade ponosa, prebijanje stranaca po ulicama, zabrane okupljanja....kad se sve te informacije sakupe na gomilu stekne se slika da je u Beogradu ratno stanje. A do juče sam bio ubjeđen da je Beograd od svih gradova bivše Juge najtolerantniji grad. Demantovan sam na najsuroviji moguću način!
Dugo sam razmišljao kako je sve to moguće? Grad koji je uvijek važio za slobodarski, otvoren, evropski da na ovako spektakularan način doživi sramotu!
Razumijem da u svakoj sredini ima ekstremista koji svojom nasilnošću terorišu većinu, ali zaista ne razumijem da jedna država nije sposobna da se obračuna sa njima. Ako već nisu znali kako i na koji način da riješe nastalu zbrku oko toga mogli su zatražiti pomoć EU i siguran sam da bi im poslali pomoć kako se obračunati sa fašistima i nasilnicima po ulicama! Ovako cjela država je kapitulirala zbog grupe neobrazovanih marginalnih terorista.
Znamo za onu :prase se ne goji uoči božića! Tako i vlast ne treba da čeka da joj se dese ovakva sranja pa da počne da razmišlja o elementarnim stvarima kao što su osnovna ljudska prava!
Zapitajmo se koliko je obrazovnih sadržaja o ljudskim pravima napravljeno? Koliko se medijski utiče na stav javnog mjenja po pitanju tolerancije prema manjinama?
Koliko godina Srbija i Crna Gora žive u viznoj izolaciji? Naša omladina naprosto svijet oko sebe može da vidi samo preko medija, filmova, muzike.
Rijetki su oni koji mogu da otputuju preko granice i učestvuju u nekoj studentskoj debati o ljudskim pravima, a još rijeđe su takve debate na našim prostorima!
Primjetili ste da izbjegavam frazu Gay prava. Smatram da su prava gay populacije neraskidivi dio osnovnih ljudskih prava. Danas su ugroženi homoseksualci i lezbijke , a sutra neko drugi! Može li to biti i nepravoslavno stanovništvo, romi, neka vjerska sekta, druga nacija.....?
Podržavam napore LGB Zajednice da se izbore za pravedan tretman u društvu. Ponajprije će to uspijeti ukoliko svojim ponašanjem , tolerancijom, profesionalnošću na poslu steknu poštovanje okoline nezavisno od seksualne orijentacije!
Samo tako će te bez ustručavanja svakome moću reći da ste gay bez straha od negativne reakcije!
Druga strana medalje je koliko su pripadnici gay svijeta tolerantni prema drugim manjinama? To zapitajte sami sebe kad god raspravljate o bilo čijim pravima!

No comments:

Post a Comment

Don't write any links for download! Thanks!

Visit my New Site:: http://orvel.me