18 October 2011

The Judas Kiss (2003)

jk_003 The Judas Kiss (2003)

Director: Seamus Rea
Scenario: Seamus Rea
Genre: Short
Country: USA
Year: 2003
Duration: 12 min
Rating: 8/10

Actors: Dominic Power, Norman Cawthra, Tristan Temple, Harry Roberts, Bruce Schooling, Karen da Silva, Jim Green



Description:


jk_004Sinoć sam pričao sa jednim prijateljem kojeg istine radi i ne poznajem mnogo , ali osjećaj da ga dugo znam je stalno prisutan kad pomislim na njega!
Pričao mi je kako je raskinuo sa momkom koji ga je na neki način varao! Čovijek sa kojim je živio i dijelio sve silne emocije, iskrenost i povjerenje krio je od njega svoju ovisnost o cruisingu!
Razočarenje koje je moj prijatelj doživio je pojačano osjećajem da ima stvari koje nisu podijelili jedan sa drugim! Jednom izdato povjerenje se nikada više nemože nadomjestiti. Može se pokušati ponovo izgraditi ali nije mi poznato da je neko to i uspio!


jk_002Izraz ovisnost o cruisingu sam smislio jer ne poznajem terminologiju za tu pojavu. Imao sam prilike da vidim ljude koji se kriju po mračnim ćoškovima i ko sove gledaju razne izgubljene duše koje po parkovima traže seks ili neko kratkotrajno uzbuđenje koje će zaboraviti prvim izlaskom sunca. Poneki lutaju po zaraznim WC-ima i underground mjestima pa ko neki zombiji vrebaju jedni druge nebi li ih uhvatili za onu stvar! Naravno nakon pražnjenja bježe na svjetlo dana i ponovo postaju ljudi! Voajeri se zadovolje gledanjem tog nazovimo seksualnog čina u nekom žbunju, te nakon kratke masturbacije napuštaju mjesto zločina i bježe pod okrilje porodice ili sigurnog doma!
Ovaj film se ne bavi cruisingom kao pojavom među pederima.

Izdaja, osjećaj nemoći i gubitka se protežu kroz ovaj kratki film.
Nije ni svaki gubitak uzrok patnje i bola! Ovaj prelijepi kratki film me je podsjetio na smrt mog oca. Kada je umro na trenutak sam osjetio olakšanje. Kao da mi je neko skinuo teret sa srca. Njegova smrt je meni značila da neće doživjeti razočarenje i patnju što mu sin nije ispunio očekivanja i želju da kroz unuče vidi produženje loze.

jk_006This emotive short film takes place during a few seconds on the same night in the same London nightclub as Two Minutes After Midnight, but thematically it's much more grounded in the human heart as a man (Power) watches his boyfriend snogging a stranger. Handel's aria 'Sherza Infida' takes over the soundtrack as we spiral through this young man's mind, focussing on his relationship with his partner as well as his father. There's no dialog, just thoughts and feelings--and it's extremely effective, especially since, again, Rea shoots it with the highest production values available. It looks terrific! And it really gets under the skin emotionally.


judasskiss by dinho_lisbon

1 comment:

  1. Hello, you have a great blog. If you want to check out mine here's a link:

    www.artbyarion.blogspot.com

    Keep up the good work!

    ReplyDelete

Don't write any links for download! Thanks!

Visit my New Site:: http://orvel.me