10 February 2013

A Lack of Gravity (2010)

A Lack of Gravity (2010)

Director: Alain Hain
Writer: Jason Mills
Genre: Short movie
Country: USA
Year: 2010
Duration: 13 min

Stars: Danny Bernardy, Timmy Cassese, Daiva Deupree

Jared i Christian su gay par koji živi mirnom predgrađu. Vole se i žive zajedno i pokušavaju da svoju sreću podjele sa drugima. Međutim da li svi prijatelji jednako prihvataju njihovu vezu? Ako ih ne smatraju ravnim sebi onda to i nisu pravi prijatelji. Smiju li javno pokazati svoju ljubav ili te emocije mogu ispoljiti samo u četiri zida? Kada Christian doživi napad homofoba stvari postaju mnogo jasnije.
Priče o zaljubljenim gej parovima u Americi su naizgled iste kao i ove naše na balkanu. Na žalost kod nas je durštvo mnogo surovije i netolerantnije pa živjeti open gej život može biti ne samo teže, nego i opasno.

Moje dosadašnje veze sa muškarcima su bile skrivene od očiju javnosti. Često sam se zapitao kako to da mojim prijateljima , porodici i komšijama nije sumljivo da uvjek imam najboljeg prijatelja. Prođe nekoliko godina , a ja ih upoznam sa novim prijateljem, a stari ne više ne pojavljuje. I tako prolaze godine. Ljudi obično ne vide ono što ne žele da vide kod osoba koje poštujui vole na neki način, a možda i pretjerujemo u strahu koji nas svremena na vrijeme uhvati i poremeti nam život

 

With a new partner and a quiet life in the suburbs, Jared finds himself tackling new obstacles. How does he live his life as a dignified gay man in a society that does not consider him equal? And how will he handle his partner's constant need to censor any public affection? One horrific event forces them both to figure it out. The finale piece in this trilogy of short films, 'A Lack of Gravity' explores homophobia, activism and gay rights in America. Continuing in the series' format, documentary audio of gay men discussing their experiences with homophobia acts as the film's narration.

 

Visit: Orvel.Me

No comments:

Post a Comment

Don't write any links for download! Thanks!

Visit my New Site:: http://orvel.me