23 October 2014

Bounty (2013)

ccBounty (2013)

Director: Finbarr Wilbrink
Writers: Guus Pengel, Finbarr Wilbrink
Genre: Drama, Short movie
Country: Netherlands
Language: Dutch (with English subtitles)
Duration: 24 min
Year: 2013

Web: https://vimeo.com/ondemand/bounty

 

Stars: Jamaru Verhoeven, Naomi Tarenskeen, Sharif Breidel, Giorgio Sanches, Tamara Brinkman, Gert-Jan de Warm

 

 

takoTako je usvojeno dijete i raste u porodici sa dvije majke, lezbijke koje vode računa o njemu. Druži se školskom drugaricom Fatimom, drugovi u školi ga nazivaju Bounty što označava nekoga ko se ponaša kao bijelac, a izvana izgleda kao crnac.
Tako ne zna ko mu je otac i u svom albumu skuplja sličice crnih pjevača i glumaca i mašta da mu je neko od njih otac.


bounty-2Zaključuje da su velike šanse da mu je otac poopularni holandski reper Dutch i kada to kaže svojim surinamskim školskim drugarima ovi mu kažu da će ako se bude ponašao kao bijelac u crnoj koži samo obrukati oca.
Tako odlučuje da postane crnac i počne da vježba da se ponašao kao crnac.
Kada se konačno susretne sa Dirty Man dobija lekciju koju će pamtiti cjeli život i rođendansko slavlje o kakvom nije ni sanjao.

Suština ove lijepe priče je da moramo da naučimo da prihvatamo druge ljude onakve kakvi jesu, bez osude i želje da ih mjenjamo. Da bi to postigli moramo prvo prihvatiti sami sebe. Svi se mi tokom života mjenjamo u skladu sa načinom života i godinama postajemo svjesniji svojih želja, promašaja i dostignuća. Zadovoljni ili ne to smo što smo i društvu u kojem živimo možemo ponuditi samo to i ništa više. Sve drugo je laž.

Tako, an adopted black kid, is raised by two white lesbian mothers. He's the whitest black kid in school and the other black kids bully him by calling him 'Bounty', after the coconut-filled chocolate bar: black on the outside, white on the inside. Tako doesn't know who his father is and he fantasizes that his father might be a big star like Dutch-Surinamese soccer stars like Clarence Seedorf or Ruud Gullit. To his surprise, Tako finds out that there's a good chance that his biological father might be the popular Dutch gangster rapper Dirty Man. When two Surinamese bullies tell him his father would be ashamed to have a 'bounty' as a son, Tako is left with only one solution: he has to become blacker… For a fee his bullies train Tako in becoming black. When he finally meets Dirty Man in person Tako learns a powerful lesson about staying true to yourself.

Bounty-fi

No comments:

Post a Comment

Don't write any links for download! Thanks!

Visit my New Site:: http://orvel.me