27 May 2013

I Do (I) (2012)

I Do (I) (2012)

Director: Glenn Gaylord Writer: David W. Ross
Genre: Drama
Country: USA
Language: English Duration: 91 min
Year: 2012

Stars: Jamie-Lynn Sigler, Alicia Witt, Maurice Compte, David W. Ross, Grant Bowler






“I Do” je američka drama o britanskom gej momku koji nakon bratove smrti živi u USA, brinući se o bratovoj ženi i njenoj maloj kćerci. Radeći kao fotograf stekao je prijatelje uglavnom gay orjentacije. Nakon što se suoči sa imigracionom politikom SAD-a po kojoj treba da napusti državu ukoliko ne želi deportaciju, ženi se sa prijateljicom lezbijkom Ali kako bi dobio zelenu karton.
Nakon intervjua sa službenicima I.C.E. Ali se uplaši i podnese zahtjev za razvod.

Jack upoznaje španskog arhitekta Manola u kojeg se zaljubljuje i sa kim želi da živi. Medjutim iako je Mano državljanin SAD-a, vlasti ne priznaju gay brak kao osnovu za dobijanje zelenog kartona.
Mano u jednom trenutku dobije poziv od majke u Španiji da mu je otac bolestan i da treba da se vrati da brine o njemu i o imanju. Traži od Jacka da pođe sa njim u Španiju u kojoj je gay brak legalan.
Iako film želi da pokaže diskriminaciju gay brakova u odnosu na heteroseksualne brakove, meni lično to nije ostalo upečatljivo u filmu. Pažnju mi je zadržala Jackova dilema, da li da napusti SAD i ode sa čovjekom kojega iskreno voli ili da ostane u SAD sa prijateljima, ali bez Manola.  Gledajući u avionsku kartu koju mu je Manolo ostavio na stolu Jack se odlučuje da ostane u americi.
Zbilja da li smo spremni da žrtvujemo ljubav, zarad svojih navika i načina života? Nemojte biti lakomisleni i odmah kao u srceparajućim filmovima reći - Pošao bih sa njim i na kraju svjeta-
jer to naprosto nije tako. Ostaviti  posao , prijatelje, roditelje, porodicu i otići tamo negdje gdje nikoga ne poznaješ?
Iz ličnog iskustva znam da razum može da prevlada srce. Početkom 90-tih sam se suočio sa raskidom koji me je pratio čitavog života. Realna situacija je bila da ne možemo biti zajedno. Protiv nas je bila porodica, profesija, prijatelji, država, politika , rat i sve druge okolnosti. Kobna geška da se razdvojimo napravila je ogromnu ranu koja nikada nije do kraja zaliječena, uvjek stoji u srcu i ponekad zaboli, tek toliko da podsjeti da se nikada neće ponoviti ono što sam nekada imao.


“I Do” is an American comedy drama movie. Following the death of his brother Peter (Grant Bowler), he enters a green card marriage with his lesbian best friend Ali (Jamie-Lynn Sigler) so that he can stay in the country to help his widowed sister-in-law Mya (Alicia Witt), but is then forced to confront the unequal status of same-sex marriage as he meets and falls in love with Mano (Maurice Compte). Jack (David W Ross) is a gay Brit living in New York. When his brother (Grant Bowler) gets killed in a car crash, Jack is left to raise his niece, Tara, with his sister-in-law Mya (Alicia Witt). When Jack’s work visa is denied moving back to England isn’t an alternative. With Tara, now seven, and Mya, struggling through medical school, he can’t leave them behind. Faced with exile and no other means to stay in America, Jack marries his lesbian best friend Ali (Jamie-Lynn Sigler). When Jack falls for a Spanish architect Mano (Maurice Compte), a U.S. citizen, and I.C.E officers detain and interview Ali and Jack, a terrified Ali files for divorce. Mano, ready for commitment, believes he can marry Jack and keep him in the country. Their lawyer informs them that even though Mano is a citizen, immigration is a Federal level right not afforded to gay marriage on a State level.


No comments:

Post a Comment

Don't write any links for download! Thanks!

Visit my New Site:: http://orvel.me