25 August 2008

Disi Duboko , Take a Deep Breath (2004)
Disi Duboko , Take a Deep Breath (2004)


Kao što sam najavio ubuduće ču vam na blogu predstavljati i filmove sa lezbijskom tematikom. Prvi film na tu temu je Diši Duboko, režisera Dragana Marinkovića. Film je lako gledljiv i nekako prepoznatljiv u našem svakodnevnom okruženju. Jebena borba za svoje mjesto pod suncem pa makar to bilo i negdje u Parizu , Kanadi ili na kraj svjeta često nam drastično mjenja živote, a kada uz to dodamo sukob generacija, neuobičajene emocije i pad morala, sve se pretvara u jednu pravu dramu kao što je ovaj film!

Saša, beogradska studentkinja Prava, saopštava roditeljima da će se sa dečkom Stefanom, iseliti u Kanadu. Iste noći, Saša i Stefan doživljavaju saobraćajnu nesreću. Saša se budi u bolnici i upoznaje šarmantnu i lucidnu Stefanovu sestru Lanu, fotografkinju iz Pariza. Stefan se oporavlja u bolnici.
Saša je šokirana saznanjem da njena majka Lila, ima ljubavnika. Lana, osoba koja dokazuje da je život ponekad više - igra, postaje Sašina bliska prijateljica, sa kojom deli mnoga osećanja i tajne.
Sašin otac, poznati sudija, bezuspešno pokušava da zadrži familiju na okupu. U sred tog familijarnog haosa, Saša započinje ljubavnu vezu sa sestrom svog dečka.

Više o filmu če te nači odje: http://www.queeria.com/lezbos.aspx?id=2478

Director: Dragan Marinkovic
Writers: Hajdana Baletic (writer)
Dragan Marinkovic (adaptation)
Release Date: 8 November 2004 (Serbia)
Drama
Plot Keywords: Paris France | Balcony | Car Accident | Father Daughter Relationship | Friendship


Cast
(Cast overview, first billed only)

Mira Furlan ... Lila
Ana Franic ... Sasa
Jelena Djokic ... Lana
Bogdan Diklic ... Milos
Branislav Tomasevic ... Stefan
Nikola Djuricko ... Bojan
Goran Susljik ... Sinisa
Ana Sakic ... Ines
Bojan Dimitrijevic ... Zoran
Jelena Helc ... Glavna sestra
Tatjana Torbica ... Medicinska sestra (as Tanja Torbica)
Danijela Mihajlovic ... Cistacica (as Nela Mihajlovic)
Mihajlo-Bata Paskaljevic ... Deda (as Bata Paskaljevic)
Petar Kralj ... Doktor
Milan Maric ... Miki


Also Known As:
Take a Deep Breath (International: English title) (informal title)
Runtime: 80 min
Country: Serbia and Montenegro
Language: Serbo-Croatian
Filming Locations: Ada ciganlija, Belgrade, SerbiaSasa, a Belgrade University law student, tells her parents that she and her boyfriend Stefan are moving to Canada. That same night Sasa and Stefan suffer a car accident. Sasa wakes up in hospital and meets Stefan's charming and clever sister Lana, a photographer living in Paris. Stefan remains in hospital to recover. Sasa finds out that her mother Lila is having an affair. Her father, a well-known judge, desperately tries to keep the family together. Lana becomes Sasa's closest friend - a person able to prove that life is sometimes a mere game. In the midst of historical and family chaos, Sasa gets involved in a love relationship with her boyfriend's sister.
Description, trailer, pictures, english subtitle
No comments:

Post a Comment

Don't write any links for download! Thanks!

Visit my New Site:: http://orvel.me